Index Vakbarát Hírportál

Neymar esernyőzött, gólt lőtt, aztán sírva fakadt

2018. június 22., péntek 17:05

A brazil válogatott a 90. percben még 0-0-ra állt Costa Rica ellen, aztán a hatperces hosszabbításban két gólt lőttek a dél-amerikaiak, ezzel pedig az is eldőlt, hogy akárhogy is alakul az E csoport utolsó fordulója, Costa Rica kiesett.

Voltak ennek a meccsnek fordulópontjai, de igazából Filippe Coutinho gólja jelentette az igazit. Megszerezte a brazilok vezetéstét, és ha nem így lett volna, akkor egészen biztos, hogy Neymar nem enged magának egy olyan esernyő cselt egy szöglet után, mint azt tette a 96. percben.

Aztán a lefújás előtt pillanatban megszerezte a világbajnokságon az első gólját. Douglas Costa beadását kellett közelről, az üres kapuba bepasszolnia.

De mindezek akkora érzelmeket szakítottak fel benne, hogy a lefújás után, a pálya közepén temette arcát a kezeibe és sírva fakadt. Hiába. Ez a világbajnokság nem arról szól, hogy az esélyesek csak úgy túllépnek a kis csapatokon. Neymar amúgy a pályafutása 56. válogatott gólját szerezte, ezzel Romáriót előzte le, Már csak Ronaldo (62) és Pelé (77) áll előtte.

Rovatok