Index Vakbarát Hírportál

Mexikó: kettőből kettő az 50. Chicharito Hernandez-góllal

2018. június 23., szombat 19:11

Amilyen gyenge volt az első félidő a Dél-Korea-Mexikó meccsen az F csoportban, olyan jó a második.

20 percen át szinte semmi nem történt, akkor jobbösszekötőben a tottenhames Szong lépett ki, visszacsel után lőtt, blokkolták, a kipattanót rátűzte, azt is blokkolták, az újabb kipattanót - már a 16-oson kívülről - mellérúgta.

rad

A 24. percben óriási butaságot csinált a koreai Jang, egy nem is túl magas beadásba a földön csúszva, felemelt karral beleért. A bíró azonnal megadta a tök jogos büntetőt, a tettes nem is reklamálta.

Carlos Vela állt oda, higgadtan behelyezte, 1-0-ra vezetett Mexikó.

Korea egy Szon-szólóval válaszolt, ami szép volt, de nem lett belőle semmi, mert hosszan tolta meg a labdát, Ochoa kimozdult, és az alapvonalnál elakadt benne a labda.

A szünet után lendült bele igazán a meccs, bár itt is az 58.-ig kellett várni az első lehetőségre: Cuadrado lőtt 16-ről, Cso kitolta a jobb felsőből, nagy védés volt.

Újra Lozano-lövés következett, ezúttal blokkolták, de a 66.-ban már passzolt: 3 a 2-ben kontráztak, balra dobta ki a labdát, Javier Chicharito Hernandeznek. A csatárnak egy védőt még le kellett küzdenie, egy szép visszacsellel megverte, majd jobbal a bal lábára rúgta a labdát, és ez lett a szerencséje: a labda pont annyival emelkedett el a földtől, hogy átrepüljön a kapus kinyújtott lábán. 2-0.

Semmi nem zavarta Mexikót, megzavarták hát magukat, méghozzá a 60.-ban beállt korrekorder, legendás védőjük, Rafa Marquez: röviden tett vissza egy hazaadást, Li lecsapott rá, de Marquez visszaért, és szerelte. Az ismétlésre kijött Ochoa, Jung rácsúszott egy sárgáért.

A kétgólos hátrányban Korea egyre idegesebb volt, Li Szungvó kaphatott volna pirosat, amikor felrúgta a félpályánál Lajunt, de a bíró csak sárgát adott. 

Ám elfogyott az idő, a meccset lefújták, Mexikó győzött. Kettőből kettő, hatpontos a csoportban, Koreának nincs pontja, így már a többiek kezében van továbbjutás szempontjából. A hibátlan Mexikó sem jutott még tovább.

rad

Rovatok