Index Vakbarát Hírportál

Panama bepróbálkozott a gyors kezdéssel

2018. június 24., vasárnap 20:42

Anglia 6-1-re győzte le Panamát, ezzel az angolok is továbbjutottak, és Panama kiesett a csoportból. Harry Kane második büntetője után zajlott ismét egy olyan jelenet, mint ami a portugál-spanyol meccs után lett híres: Panama gyorsan újra akarta kezdeni a meccset, sőt, el is kezdte, és megrohanta az üres térfelet, amin csak az angol kapus álldogált. A bíró mindeközben háttal állt, az ünneplőket nézte, mikor megfordult, azonnal lefújta az akciót.

A portugálok első meccsén történt, hogy Ronaldo góljánál minden játékos a pályán kívül ünnepelt, kivéve Fonte-t. Majd az angolok nyitómeccsén Kane első góljánál Trippier maradt a pályán. 

A legutóbbi cikkünkben írtuk le, hogy a játék kezdéséről, illetve újrakezdéséről hogyan rendelkezik a FIFA szabályzata, és a kezdés az üres térfél ellen szabálytalan.

Anglia történelmi, 6-1-es sikert aratott, így ugyanúgy 8-2-vel áll, ahogy Belgium is. Ha döntetlen lesz a két csapat meccse, akkor jön egy újabb érdekes szabály, a teljes egyenlőség esetén a sárga lapok döntenek, ami most 2 az angoloknak, 3 a belgáknak. Értelemszerűen akinek kevesebb van, az a nyerő.

Rovatok