Index Vakbarát Hírportál

A hiperkritikus angol kapitány a 6-1-es győzelemmel sem elégedett

2018. június 24., vasárnap 20:30

Anglia eddigi legnagyobb győzelmét aratta világbajnokságokon, 6-1-re győzte le Panamát a csoportmeccsen, de Gareth Southgate szövetségi kapitány így sem teljesen elégedett.

Az angolok második győzelműket szerezték a vb-n, ezzel tovább is jutottak a legjobb a tizenhatba. Panama ellen Harry Kane mesterhármast ért el, John Stone kettő, Jesse Lingard egy gólt szerzett. Southgate szerint azonban még ennél is lehetnének jobbak.

„Nem tetszett a kezdés, és nem tetszett ez ellenfél gólja sem a végén. Azt hiszem, a közepén voltak egész jó részek, de én hiperkritikus vagyok." – idézte a BBC a szövetségi kapitányt.

„Furcsa, de jobban élveztem a győzelmet Tunézia ellen, mert nagyobb volt a feszültség, ott át kellett lépnünk egy vonalat. Valószínűleg játszottunk már jobban is, de ma jobbak voltunk a kapu előtt. Tudom, hogy mennyien nézték vasárnap délután a meccset, és nagyszerű, hogy adtunk nekik valamit, aminek örülnek." – mondta Southgate.

A kapitány arról is beszélt, mit mondott a szünetben a csapatának. „Arról beszéltünk, hogy még egy gól fontos lenne, hogy vezessük a csoportot. Ez az oka, amiért csalódott voltam a bekapott gól miatt a végén."

Az angolok utolsó csoportmeccsüket a már szintén továbjutott és azonos gólkülönbséggel bíró Belgiummal játsszák majd, azt még Southgate sem tudja, hogy feltétlenül nyerni akar, vagy inkább kísérletezni a kevesebb játéklehetőséget kapó futballistáival.

Rovatok