Index Vakbarát Hírportál

Uruguay elgázolta az oroszokat

2018. június 25., hétfő 18:11

Csoportelsőség volt a tétje az uruguayi-orosz meccsnek az A csoportban hétfőn, az utolsó körben a kieséses szakasz előtt. Mindkét csapat nyerte az első két meccsét, az oroszok brillíroztak, 5-0-juk és 3-1-ük volt, Uruguay kissé szenvedett, két 1-0-t hozott.

Az oroszoknál Golovin nem játszott, mert már volt egy sárgája, még eggyel bukta volna a nyolcaddöntőt, míg az uruguayi kapitány lecserélte majdnem a teljes középpályát és a védelmének a felét. Elöl Cavanit és Luis Suarezt meghagyta.

Természetesen utóbbi jó döntés volt, Suarez már a 9. percben gólt rúgott. 17-ről lőhetett szabadot a Barca-csatár, laposan csavarta a bal alsóba. Akinfejev védhette volna lábbal, de nem tette, 1-0-ra vezetett Uruguay.

A 36. percben az oroszok amúgy sem egyszerű helyzetén sokat rontott Szmolnyikov: elkaszálta Laxaltot, második sárgával kiállították. Csercseszov kapitány Cserisevet hozta le, a szélsőhátvéd Mario Fernandes jött a helyére.

rad

A második félidő inkább küzdelem volt, mint futball, Suarezéktól már csak Cavani akart gólt lőni, akadt is lehetősége: simán kapuratörhetett volna, de inkább beállt Ignasevics elé egy büntetőért, amit nem kapott meg, majd balösszekötőből passzok helyett középre cselezte magát, és mellélőtt.

Az oroszoknak a hajrá kezdetén volt egy helyzetük, Dzjuba jobbal megcsinálta a visszacselt, ballal mellécsavart.

Az orosz védelem elfáradt a hajrára, Cavani fülelt le egy rémesen rossz keresztlabdát, indította Suarezt, aki azt tervezte, visszateszi a labdát a társnak, ezt tökéletesen meg is oldotta, csakhogy Cavani időközben megállt, ezért fél méterrel lemaradt a labdáról, illetve első góljáról.

Két perc múlva Christian Rodriguez lőtt távolról, Akinfejev csak kiütni tudta, majd jött a menetrendszerinti Cavani-helyzet: esze ágában nem volt passzolni a tizenhatoson belül, kicselezett két védőt, de a harmadik belelépett a lövésébe, a labda fölément.

Az oroszok az utolsó 10 percre teljesen kimerültek, talán ennek is köszönhette Cavani, hogy a 90. percben neki is összejött a gól. Szöglet után Godin ment fel a harmadik emeletre fejelni, valami elképesztően magasra ugrott, Akinfejev ezt még kiütötte, de a kipattanóra Cavani érkezett leggyorsabban, 2,5 méterről berúgta. 3-0.

Rovatok