Index Vakbarát Hírportál

Neccesen, de Argentína visszatért, továbbment

2018. június 26., kedd 22:20

A D csoport is egészen izgalmasan alakult, Messiék nagyon mélyről jöttek vissza. A horvátok segítettek nekik, megverték a cserecsapattal is Izlandot.

Sampaoli kapitányra állítólag annyira kiakadtak a döntetlen és a vereség miatt, hogy saját kezükbe vették az irányítást Messiék a Nigéria elleni, sorsdöntő meccsre. A játékosok persze ezt cáfolták, de a kezdőjükön az látszott, hogy az addig fix kezdő Agüerón kívül az összes sztár bekerült a csapatba.

Mascherano olyan visszavont irányítófélét játszott, Banega kezdett Enzo Perezzel a két oldalán. Lecserélték a kapust is, aki nagyot hibázott a horvátok ellen, Caballero helyett Armani védett. Messi a jobbszélről indult, Di Maria a balon volt, mint mindig, elöl Higuain középcsatárban Agüero helyett.

rad

A nigériai kapitány állandó csapatát küldte ki, ott volt Musa, aki az előző meccsen duplázott és Iheneacho, a másik neves csatáruk. Moses és Obi Mikel a középpályán.

Az argentinokon látszott, hogy élet-halál nekik a győzelem: csak 3 ponttal juthattak tovább és kellett az izlandi-horvát eredménye is, ha Izland nyer, ők eggyel több gólnyi különbséggel nyerjenek.

Jól indultak, bár Mascherano nagyot hibázott az elején, sikerült javítania egy necces becsúszással, kevéssel úszhatta meg a büntetőt.

Nagyot lendített rajtuk, hogy Messi negyedórán belül megszerezte a vezetést. Ever Banega hatalmas labdát adott neki, bal combbal át vette, még mielőtt a labda leesett volna, még egyet igazított rajta, majd jobbal kilőtte a hosszú felsőt. A vb 100. gólja volt ez, és Messi egyik legelegánsabb találata karrieje alatt. 1-0.

Szünetre biztonságban mentek az argentinok az 1-0-val, mivel Izland 0-0-ra állt a horvátokkal, Messiék továbbjutók voltak. Ez 3 perc alatt megváltozott a második félidőben.

Mascherano egy szögletnél, teljesen feleslegesen lerántotta Baloghunt, Cakir azonnal befújta a vb 21. büntetőjét. A videó is megnézte, úgy tűnt, tényleg tizenegyes. Moses higgadtan a bal alsóba helyezett, 1-1.

Nem sokon múlt, hogy Nigéria nem jutott lehetőséghez a második gólhoz, a 75. környékén Rojo fejelt a saját karjára egy felpattanó beadást, az afrikaiak büntetőt, videóbírót reklamáltak. Cakir ki is ment megnézni, nagyon büntetőgyanúsnak tűnt, de a török bíró - akit most a világ legjobbjának tartanak - a 11-es ellen döntött.

Argentína életben maradt - a nigériaiaknak volt még egy ziccerük, amit Armani védett és egy szabadjuk az oldalhálóban -, és Rojo volt az, aki a 86. percben a másik oldalon is főszereplő lett: jobb oldali beadást csatárokat lepipálva belsőzött be kapásból. 2-1.

A csoportelső horvátok Dániát kapják a 16 között, vasárnap este nyolckor játszanak velük. 

rad

Rovatok