Index Vakbarát Hírportál

Ronaldónak megkegyelmezett a videó. És ön?

2018. június 26., kedd 08:09

A 80. percben járt az iráni-portugál meccs, Cristiano Ronaldóék 1-0-ra vezettek, virtuális csoportelsők voltak, amikor egy lényegtelen helyzetben a szupersztár összecsapott az egyik iráni védővel, aki a földön maradt.

Ronaldo azt mutogatta, semmi nem volt, de a videóbíró nem így gondolta, és megnézte a történteket.

Annyi látszik, hogy Ronaldo jobb karral behúzta magát az iráni elé, aki eléállt, nem akarta elengedni, bár a labda a közelben nem volt. Ronaldo átnyúlt a válla fölött, és eközben a hátvéd arcához is hozzáért a karja-könyöke.

Caceres bíróra bízták a döntést a videósok, és ugye a szabály úgy van, hogy sárga lapot nem lehet videózni, ha szabálytalanságot néznek vissza, az vagy piros vagy semmi. Ami persze ésszerűtlen, mert sanszos, hogy semmi nem lesz, viszont pirosat sem ér az eset.

Ki kellett volna állítani?

  • 12440
    Nem
  • 8611
    Igen

Pont ez volt most is, legalábbis a paraguayi Caceres szerint: sárga lapot adott Ronaldónak.

Ha pirosat oszt, akkor a 4 gólnál járó, de hétfő este tizenegyest hibázó portugál csapatkapitány nem játszhatott volna a nyolcaddöntőben, szombat este Uruguay ellen.

Az irániak portugál szakvezetője, Carlos Quieroz szerint természetesen piros járt Ronaldónak, mert a könyök az könyök, még ha aranylabdások használják is. Ha Ronaldo, ha Messi.

Rovatok