Index Vakbarát Hírportál

Fél méter, és Portugália kiesik

2018. június 26., kedd 09:09

Őrültre sikerült a zárás a B csoportban, ha nem is minden góllal változott a csoport állása és a továbbjutók, de a végén Spanyolország és Portugália is izgulhatott a kiesés és a helyezése miatt.

Portugália járt közelebb a kieséshez – a spanyolok még vereség esetén is rendben lettek volna, amíg Irán nem 4-4-es döntetlent játszik a portugálokkal –, a lefújás előtt viszont a tizenegyesből egyenlítő Irán közel járt ahhoz, hogy fordítson C. Ronaldóék ellen.

A 94. percben Mehdi Taremi akár a győzelmet is megszerezhette volna Iránnak, amikor Szaman Goddosz levágódó lövésére rástartolt a kaputól balra, és egy apró igazítás után lőtt is a rövid felső felé. Picit pontatlanul lőtt, de Rui Patrício iszonyatos pánik közepette nézett maga mögé: nem csoda, hiszen ha bemegy, akkor Irán jutott volna a nyolcaddöntőbe, az Eb-győztes Portugália pedig kiesik.

Taremi majdnem elsírta magát a döntő pillanatban pontatlan lövés után, a hosszabbítás maradék jó 3 percében újra már nem kerültek közel a gólhoz. A vége 1-1 lett, Portugália ment tovább.

Rovatok