Index Vakbarát Hírportál

Brazília játszott egy jót a sportszerű szerbekkel

2018. június 27., szerda 22:10

Győzelem - ez a csoport első helyét jelentette Brazíliának, feltéve, hogy megfelelő mennyiségű góllal nyer, azaz Svájc nem veri meg sokkal jobban Costa Ricát, mint ők a szerbeket.

rad

Kemény meccsnek tűnt, mert a szerbeknek három pont kellett csak a továbbjutáshoz, de a várt durvulás elmaradt, sportszerű meccset játszott a két csapat mindössze három sárgával.

Szerbia jó 20 percig volt meccsben, akkor erősödött a nyomás rajtuk, jött Neymar nehéz szögből - Stojkovic védett -, majd Gabriel Jesus helyzete maradt ki.

A 34.-ben Mitrovic lőtt helyzetben fölé, két perc múlva érkezett az első gól: Coutinho ugratta ki zseniális labdával barcás csapattársát, Paulinhót, aki egészen közel volt már a kapushoz, amikor belepöckölt a labdába, és átemelte Stojkovicot. 1-0.

Neymar lőtt fölé a második félidő elején, Paulinho szólózott a jobbon, és passzolt végül a kapus kezébe, majd újra Neymar indult meg, de a lövéséből nem lett semmi.

A 60. percben kimaradt a meccs legnagyobb szerb helyzete: jobbról jött be a labda, Alisson kitenyerelte, de pont Mitrovic fejére. A csatár a földre stukkolt, Thiago Silva a vonal előtt combbal megakasztotta a gólba tartó labdát.

A brazil középhátvéd hét perc múlva eldöntötte a meccset: Neymar kanyarította be a szögletet, mivel Mitrovic eltakarította saját magát, mindezt úgy álcázva, mintha Miranda lökné őt, Thiago tök egyedül mehetett föl fejelni, és az ötös sarkáról a kapuba stukkolt. 2-0.


Három perccel később a kényszerbalhátvéd, Filipe Luis eresztett meg egy lövést nagyon messziről, de a labda fölé ment. (Filipe a 6. percben állt be a lesérülő Marcelo helyére.)

Neymarnak volt még egy földről fölépattanós lövése, a 86.-ban pedig az ötösön került hozzá a labda, megpróbálta beesernyőzni Stojkovicot, ám a kapus ügyesebbnek bizonyult.

rad

A végén Neymar nem tudott befejezni egy gyönyörűen kipasszolt támadást - Stojkovic ügyesen feküdt elé, újra legyőzte -, de a dél-amerikaiak inkább már csak szórakoztak, cselezgettek és tartották a labdát.

Svájc a végén 2-2-t játszott Costa Ricával, így Brazília pontelőnnyel nyerte a csoportot, 7 az 5 ellen. Brazília-Mexikó és Svédország-Svájc nyolcaddöntő jön.

Rovatok