Index Vakbarát Hírportál

Túlzott felelősség van Neymaron, ne nyomják vele agyon

2018. június 27., szerda 12:35

Brazília szerdán Szerbia ellen harcolhatja ki a tizenhat közé jutást a futball-világbajnokságon. A brazilok leginkább Neymarban bíznak, de Tite szövetségi kapitány az országnak nem kéne minden terhet egyetlen játékosra pakolni.

Neymar már gólt is szerzett Costa Rica ellen, de eddigi játéka miatt elég sok kritikát kapott. Tite azonban megvédte a négy hónapja bokasérülést szenvedett játékosát.

„Ő egy tehetséges játékos, de kívül esik a szokásos normákon – vagyis nem így kéne játszania. Ő még mindig a felépülési fázisban van" – idézte a BBC a kapitányt.

„Túlzott felelősség van Neymaron a siker érdekében, de ez nem járható út, egy edző nem teheti ezt vele. Ez egy evolúció, ha megnézik a legutolsó két meccsének a hőtérképét, jelentősen fejlődött. Talán a következő meccsen lesz technikailag és fizikailag a csúcsformában. De nekünk nem kéne minden felelősséget a vállaira rakni. Az egész csapat fogja megoldani. De ő megtudná csinálni? Persze, hogy meg, bizonyos körülmények között" – mondta Tite. 

Tite Neymar sírásában sem látott semmi kivetnivalót. Elmondta, ő is megkönnyezte, amikor Brazília kijutott a vb-re. Megérti, ha valaki átadja magát az érzelmeinek.

Rovatok