Index Vakbarát Hírportál

Az argentin kapitány minden taktikája csődöt mondott Messivel

2018. július 1., vasárnap 10:54

A futball-világbajnokságon a franciáktól kikapó Argentína szövetségi kapitánya a kiesés után arról beszélt, hogy minden játékrendszert kipróbált, hogy a világ egyik kétségtelenül legjobb futballistája, Lionel Messi meccseket tudjon eldönteni, de ez nem sikerült neki.

Messi és Sampaoli viszonya elég különleges, sokak szerint szövetségi kapitány csak afféle báb, és igazából Messi irányítja a csapatot. Erre engedett következtetni még Sampaoli egyik nyilatkozata is. Igaz, később azt mondta, nem Messi diktál a csapatban.

„A miénk a világ legjobb játékosa, és nekünk meg kellett próbálni olyan kollektív helyzeteket teremteni, hogy igazán kihasználhassuk azt a játékost, akinek rengeteg briliáns megmozdulása van." – mondta Sampaoli.

„Nagyon sok különbözö taktikát kipróbáltunk, körülötte, vagy hogy területet nyissunk előtte. Mindent megpróbáltunk használni, mindent meg kellett engednünk neki, hogy csinálja azt, amit tud. Néha sikerült nekünk, néha nem." – értékelt a kapitány. 

Sampaoli arról is beszélt, hogy sokszor a játékosainak nem volt tiszta elképzelésük arról, mit is kéne csinálniuk, de arról már nem nyilatkozott, hogy neki ebben milyen szerepe volt.

(via Reuters)

Rovatok