Index Vakbarát Hírportál

Oroszország egy cserével írt vb-történelmet

2018. július 1., vasárnap 18:14

Történelmi cserét hajtott végre Oroszország a spanyolok elleni vb-nyolcaddöntőben, a házigazda válogatott lett ugyanis az első a világbajnokságok történetében, amelyik negyedszer is cserélhetett egy mérkőzésen.

A 97. percben Alekszandr Jerohin állt be Daler Kuzjajev helyére a 2016-ban eredetileg kísérleti jelleggel bevezetett szabály adta lehetőség után. Nem sokkal később a spanyolok is éltek a negyedik cseréjükkel, a 104. percben Rodrigo érkezett a támadók közé Marco Asensio helyett.

A futball első negyedik cseréjét 2016 decemberében a Real Madrid hajtotta végre a klubvilágbajnokságon, akkor Álvaro Morata állt be a japán Kashima Antlers ellen 4-2-re megnyert döntő alatt.

A FIFA szabálymódosítása alapján a hosszabbításos meccseken a 2x15 perc alatt még egy cserét végrehajthatnak a csapatok, ez kísérleti jelleggel először a 2016-os Copa Américán állt a csapatok rendelkezésére, de ott senki nem élt vele. Világbajnokságon először idén van plusz egy csere.

A nyolcaddöntőt végül Oroszország nyerte büntetőkkel, az orosz kapus Igor Akinfejev két büntetőt is kivédett, így 4-3-mal mentek tovább a házigazdák a rendes játékidő 1-1-es döntetlenje után.

Rovatok