Index Vakbarát Hírportál

2002 óta várjuk ezt a Brazíliát, Willian elhozta

2018. július 2., hétfő 18:54

Brazília végre tényleg Brazília volt a vébén, és az sem túlzás, hogy 2002 óta nem játszottak így világbajnokságon. Akkor Ronaldo, Rivaldo és Ronaldinho, most nem Neymar, hanem Willian vezényelte a show-t, aki egészen zseniálisan osztogatott és szólózott, annyira gyors volt, hogy a mexikóiak csak követni tudták.

Ott volt ugye az első góljuk, amit ő készített elő, a mexikói védők lába lecövekelt, a Chelsea szélsője úgy meghúzta mellettük.

Két másik nagy akciójából nem lett gólt, nem rajta múlt. Kevéssel a gól után jött a legbrazilosabb támadás, amikor a szélen áll valaki, esetleg kocog, majd mellette mint a gyorsvonat érkezik a szélső, és úgy kapja lendületben a labdát, hogy nincs az az ellenfél, aki megállítsa. Fagner jött, ő a jobb-bekk, Willian beindította, Fagner kötényben visszagurított, Paulinho lőtt. Nem tökéletesen, a kapus oldalára, Ochoa ki is védte.

A 68.-ban újra brillírozott Willian, sajtát térfeléről szólózott el a tizenhatosig, és játszotta meg Neymart, aki a jobb alsót vette célba, de pár centit tévesztett.

Ez akciójuk lehetett volna még jobb is, ha Neymar még továbbsarkazza Gabriel Jesusnak. De azt majd a következő meccsen: péntek este nyolckor játszanak a belga-japán győztesével.

Rovatok