Index Vakbarát Hírportál

Leesett az ünnepelt horvát hős a védő nyakából

2018. július 2., hétfő 12:25

A Dánia elleni győzelem horvát hőse a büntetőpárbajban három tizenegyest is hárító Danijel Subasic volt. A Monaco kapusa egy világbajnoki rekordot is felállított ezzel a teljesítményével, de ennél sokkal fontosabb, hogy védéseivel ellensúlyozni tudta csapattársai hibát, akik szintén nagyon gyatrán rúgták a büntetőket.

Nem csoda, hogy ünnepelték őt rendesen, sőt egy kicsit még sikerült túlzásba is vinni a dolgot. Subasic ugyanis a nagy örömködésben leesett az őt hurcoló Domagoj Vida nyakából, miután a védő egy kicsit elragadtatta magát a közönséget vezényelve.

Szerencsére a kapus esés közben valamennyire meg tudott kapaszkodni Vida vállában, akinek így volt ideje elkapni a lábát, ezért nem lett komolyabb baj a dologból. Az esés még így is elég látványos volt ahhoz, hogy a horvát kapitánynál is rákérdezzenek, de Zlatko Dalic mindenkit megnyugtatott, hogy Subasicnak semmi baja nem lett.

A horvát kapusból a legjobb pillanatokban vált mítikusan nagy tizenegyesölő, a horvátok a negyeddöntőben az oroszokkal találkoznak, akik valószínűleg azon a meccsen is leparkolják majd a kapu elé az Kamazt, ahogy a spanyolok ellen is tették, és igyekeznek kihúzni a büntetőrúgásokig, ahol nincs akkora szerepe tudáskülönbségnek, viszont sokkal több a szerencsének és a kapusnak. 

Rovatok