Index Vakbarát Hírportál

Sírva fakadt Subasic a sajtótájékoztatón, amikor halott barátjáról kérdezték

2018. július 3., kedd 19:42 | aznap frissítve

Torokszorító fordulatot vett a horvát válogatott keddi sajtótájékoztatója, miután egy újságíró halott barátjáról faggatta a továbbjutás hősét, büntetőpárbajban három lövést hárító Danijel Subasicot. Az eseményen a kapus mellett a középhátvéd Domagoj Vida volt jelen, a két játékos kifejezetten jó hangulatban válaszolt a kérdésekre, volt egy kis bohóckodás is a fotózásnál, szóval pont abban a mederben folytak a dolgok, ahogy azt a továbbjutás után várhattuk.

Aztán a felszabadult hangulatban egy külföldi újságíró megkérdezte Subasictól, hogy miért őrzi máig ennyire elevenen Hrvoje Custic emlékét. A horvát kapus a meccs után a 2008-ban tragikus körülmények közt elhunyt csapattársának ajánlotta védéseit, a párbaj alatt pedig minden egyes kivédett büntető után az égre nézett, így is megemlékezve barátjáról.

Subasic belekezdett a válaszba, de egy-két mondatnál többet nem tudott kipréselni magából, amikor elakadt a hangja. Pár pillanatig megpróbálta legyűrni a feltörő sírást, aztán a könnyeit törölgetve némán meredt maga elé. Vida próbálta meg vigasztalni, aztán a tolmács közölte, hogy ebben a témában nem tudnak újat mondani, ezért inkább nem beszélnének róla. Kimentette a kapust a további kérdések alól – Subasic átadta a helyét Vidának –, de még ez után is percekbe került, hogy a játékos úrrá legyen érzésein.

Nem szeretek erről beszélni. Ott van a pólón minden

– mondta ekkor, szinte inkább csak magának.

Hrvoje Custic 2008-ban halt meg egy első osztályú horvát bajnokin, miután párhar után fejjel nekiesett a pálya széli kerítés betontalapzatának. Akkor még mindketten az NK Zadarnál játszottak, azon a meccsen is Subasic állt a kapuban. Azóta a mez alatti pólóján halott barátja fényképe van, egyetlen szóval: örökké.

 

Rovatok