Index Vakbarát Hírportál

Svédország 24 év után újra 8 között a vb-n

2018. július 3., kedd 18:02

Svájc keményen küzdött, de kevesebb helyzete volt és kevesebb szerencséje: 1-0 lett a svédeknek.

Nem a vb legjobb nyolcaddöntőjére készültünk a a svéd-svájcin, nem is lett az, de ahhoz képest, hogy milyen foghíjas volt a stadion, és mennyire B meccsként kezelték ezt a kieséses mérkőzést, azért voltak helyzetek.

Már az első félidőben:

rad

A második félidő nagyon jól indult, öt percen belül itt is, ott is akadt helyzet:

Innen jött egy tényleg kemény negyedóra, amikor a tizenhatosig sem jutott egyik csapat sem, a 66.-ban viszont megtört a jég. Forsberg lőtt középről, 18 méterről, Sommer simán fogta volna a labdát, ha Akanji nem ér bele, és pattan a labda a jobb felsőbe. 1-0.

Svájc próbálkozott a végéig, veszélyes lehetőségig a 79. percben jutott, de az is effelé lepattanó volt, amikor a labda magányosan kószált az ötösön belül, és Granqvist kivágta a mezőnybe.

A 91.-ben kellett már védenie Olsennek is, Rodriguez ívelt be tökéletesen, Seferovic jól csúsztatott, de a kapus simán leért a középre tartó labdára.

A 93.-ban teljesen kitámadtak a svájciak, Toivonen megszerezte és megtartotta a labdát, sőt, akciót indított, Olsson kapott nagy passzt, amivel középen vezethette a labdát a kapura. Lang befutotta, és még a 16-os előtt akasztotta. Olsson beesett a tizenhatosra, Skomina bíró büntetőt fújt. A videóbíró szólt neki, megnézte, és szabadrúgásra módosította az ítéletét. Langot viszont kiállította így is, úgy is.

rad

Toivonen rátűzte a szabadot, Sommer kiütötte, ezzel ért véget a meccs.

Svédország 1994 óta először negyeddöntős, az esti kolumbiai-angol győztesével játszik.

Rovatok