Index Vakbarát Hírportál

Összeér a Brit Nagydíj időmérője és az angolok negyeddöntője

2018. július 4., szerda 08:41 | aznap frissítve

Az F1-versenynaptár kihirdetésekor direkt figyeltek arra, hogy elkerüljék az ütközést a Francia Nagydíj és az Anglia–Panama vb-csoportmeccs között, ezért a franciaországi futamot egy órával eltolták a 2018-ra rendszeresített 15.10-ről, hogy biztos véget érjen a mérkőzés.

Szombaton viszont újabb probléma elé néz a Forma-1 vezetősége, bár ezzel nem számolhattak: összeérhet az Brit Nagydíj időmérőjének a vége és a Svédország–Anglia vb-negyeddöntő.

Az időmérőt 15.00-kor kezdik majd, ha csak egyszer is meg kell szakítani egy kicsúszás, vagy hasonló incidens miatt (erre azért van esély), már rálóghat az angolok meccsére. Ebben az esetben lehet némi gond, de az F1 egyik tévés producere, Jason Swales gyorsan jelezte az angolok továbbjutása után, hogy a silverstone-i óriáskivetítőkön mindenképp átkapcsolnak majd a svéd-angolra, amint vége az időmérőnek, bár twítjében még optimistán azt írta, hogy helyi idő szerint 3-kor vége az időmérőnek, 3-kor kezd a meccs, minden rendben. Csakhogy 3-kor a leintés van, a pole-t jelentő kör vége 2 perccel később is lehet, annyi idő alatt pedig egy, akár két gól is eshet.

A gyors intézkedés persze önmagában kedves gesztus az F1-től, jó idő esetén óriási szabadtéri buli lehet, bár (szintén helyi idő szerint) a 15.45-kor rajtoló F2-futam hangja azért majd közbeszól a közvetítésbe.

Rovatok