Index Vakbarát Hírportál

Szabotázzsal vádolják az angolok a Skót Nemzeti Pártot

2018. július 4., szerda 17:41 | aznap frissítve

Szánalmas performansznak nevezte egy brit konzervatív politikus kedden azt, hogy a Skót Nemzeti Párt (SNP) miatt öt szavazásra került sor kedd este, éppen akkor, amikor az Anglia-Kolumbia meccs is volt, így a képviselők és a parlament dolgozói is lemaradtak a meccs nagy részéről – írja a BBC.

Az egész konfliktus abból ered, hogy a közpénz elköltésére vonatkozó beadványokról csak helyi idő szerint este 7 óra után lehet szavazni, az angolok meccse pedig egészen véletlenül éppen este 7-kor kezdődött, így meccsnézés helyett 66 percen keresztül szavaztak a képviselők az alsóházban.

A skót képviselők ráadásul állítólag szándékosan lassan is szavaztak, Ian Blackford, a párt egyik képviselője ugyanakkor azt mondta, nem ők, hanem a miniszterek állították össze a keddi menetrendet, az SNP számára pedig ezek a szavazások teremtettek lehetőséget arra, hogy felszólaljanak a folyamatos megszorítások ellen.

Ennek ellenére a konzervatívok egyik képviselője odáig ment, hogy ügyrendi kérdésben érdeklődött afelől, hogy vajon a skótok akkor is ilyen aktívak lennének-e, ha az ő csapatuk játszana fontos meccset a vb-n.

Értékelem az ügyrendi kérdést, ami bár a szavazáshoz kapcsolódik, valójában nem ügyrendi kérdés. Én csak abban reménykedem, hogy egy napon majd Skócia is játszik fontos meccset.

– érkezett rá a válasz a Képviselőház skót származású konzervatív alelnökétől, ami lehet, még nevetségesebbé tette az egész helyzetet.

Rovatok