Index Vakbarát Hírportál

Panaszkodhatnék, de az álmunk éltet minket

2018. július 9., hétfő 08:17

Horvátország vasárnap megérkezett Moszkvába, miután az oroszokat tizenegyesekkel kiverték szombat este.

„Vannak problémáink, hiszen két hosszabbításos, büntetőpárbajos meccset játszottunk, ami kiveszi az erőt. Fáradtak a játékosok, de az álmunk valóra vált. Argentína vagy Németország sztárjai már nyaralnak, mi pedig még mindig itt vagyunk. Attól pedig energiát fogunk kapni, hogy bejutottunk a négy közé, és a döntőért játszunk szerda este Angliával” – ezekkel a gondolatokkal nyitotta sajtótájékoztatóját Zlatko Dalić.

Subašić kapus szombat este a combjához kapott, de ettől bent maradt, és két büntetőt is kiütött. Mandžukićnak is voltak már erőnléti gondjai, alig bírt lépni, Vrsaljkót le kellett cserélni sérülés miatt.

Rövid az idő, de én nem fogok panaszkodni, kár lenne, ha innen hiányoznánk. Remek játékosaink vannak, eljutottunk ide, ez a lényeg.

A vasárnapot szabadnapnak adta ki a kapitány, hétfőn fognak először edzeni, még két meccs van hátra, megpróbálnak arra mentálisan is felkészülni.

Megerősítette, Rakitić és Modrić a világ két legjobbja, akik riválisok ugyan a két legnagyobb spanyol klubban, de a válogatottban egymásért is játszanak, és ez egy remek tandem. Lelkileg nagyon könnyen azonos hullámhosszra kerülnek. Mandžukić azt mondta egyszer, nem ismer még egy olyan remek atmoszférát, mint a válogatotté.

„Ez a siker kulcsa, így lehet nagy eredményeket elérni” – állapította meg Dalić.

Úgy értékelte, mind a négy, még versenyben lévő csapat támadófutballt játszik, ezért remek meccsek lesznek; az oroszok kicsit defenzívebbek voltak, ahogy Izland is a korábbi ellenfeleik közül, ám Angliáról ezt nem lehet elmondani.

Harcolunk, és megmutatjuk, milyen a minőségi futballunk. Az angol bajnokság a legerősebb Európában, ott van a legtöbb pénz. Ha nekünk annyi pénzünk lenne, mint Angliának, a csillagos ég lenne a határ

– ezt egy angol újságírónak felelte.

Rovatok