Index Vakbarát Hírportál

Pfaff: Most vagy soha, olyanok lehetünk, mint a dánok, sőt

2018. július 9., hétfő 18:53

A belga futballválogatott korábbi kapusa, Jean-Marie Pfaff nagyon hisz honfitársai világbajnoki győzelmében, ahogy fogalmazott: ha Oroszországban nem sikerül, akkor soha.

"A franciák nagyon erős ellenfelek lesznek az elődöntőben - mondta a 64 éves exklasszis. - De szerintem belga-angol döntő lesz. És azt meg fogjuk nyerni. Eddig a miénk a legjobb csapat a tornán."

Az 1986-os mexikói vb-n Pfaff védte a belgák kapuját, a válogatott akkor története legnagyobb sikerét elérve negyedik lett. Szerinte utódaik most továbblépnek.

"1986-ban mi voltunk az aranygeneráció. A mostani is briliáns".   

Pfaff, aki 1982-től 1988-ig a Bayern Münchenben légióskodott, úgy véli, a csapat eredményességének titka abban rejlik, hogy nagyon sok topjátékosa van.

"Argentínának ott volt Messi, Brazíliának Neymar, nálunk viszont sok nagyszerű futballista szerepel. Támadásban ott van Hazard, De Bruyne, Lukaku, és nehéz mindegyiküket kikapcsolni."   

Pfaff szerint ha világbajnokok lesznek, az csoda, és óriási elismerés egy olyan kis országnak, mint Belgium. Hasonló lenne ahhoz, mint amikor 1992-ben a dánok megnyerték az Európa-bajnokságot.

"De az Európa-bajnok az nem világbajnok"

- emelte ki.

A Belgium-Franciaország elődöntőt kedden rendezik Szentpéterváron.

Rovatok