Index Vakbarát Hírportál

Matuidi azt se tudta, hol van, a vébé legbrutálisabb könyököse után

2018. július 11., szerda 18:48 | aznap frissítve

Bár hivatalosan Umtitit választották a meccs emberének a Franciaország-Belgium (1-0) vb-elődöntő után, francia válogatott legjobb teljesítményt nyújtó játékosa minden bizonnyal Blaise Matuidi volt. A Juventus középpályása mind támadásban, mind védekezésben rengeteget tett hozzá csapata játékához, döntő érdemei voltak benne, hogy a franciák szinte végig kézben tudták tartani az irányítást a mérkőzésen.

Matuidi a játéka mellett egy borzasztóan kemény ütközés áldozataként is főszereplője volt a meccsnek. A 81. percben rohantak egymásnak Eden Hazarddal, a francia a labdát figyelte, így teljesen védtelenül érte a becsapódás. Első látásra a bordáit érő ütés tűnt pusztítónak, aztán kiderült, hogy a magát védő Hazard könyöke teljes erővel pont az állán találta el. Amikor Matuidi az ütközés után felült, a tekintete alapján ijesztően nem volt magánál.

Ahogy a marokkói Amrabat agyrázkódása esetében, a csapatorvosok ismét leszerepeltek. Matuidi némi ápolás után ugyanis visszatérhett a pályára, hogy aztán pár perc múlva ismét a földre rogyjon, és végre lecseréljék. Akár abban bíztak, hogy játszhat tovább, akár az időhúzást szolgálta az akció, az eset ismét rávilágított arra, hogy mennyire másodlagos fontosságúnak tekintik az agyrázkódásra vonatkozó az orvosi ajánlásokat  – és ezzel együtt  a játékosok egészségét – az eredményhez képest.

Rovatok