Index Vakbarát Hírportál

Subasicé az év védése Kane ellen, 2 mp. alatt fogott két ziccert

2018. július 12., csütörtök 09:02 | aznap frissítve

Anglia viszonylag korán megszerezte a vezetést Horvátország ellen a világbajnokság szerda esti elődöntőjében. Trippier szabadrúgásánál Subasic tehetetlen volt, utána viszont mindent védett a horvát kapus. A legnagyobb bravúrokat akkor mutatta be, amikor a 30. percben 2 másodpercen belül védte Harry Kane két ziccerét is. Bár az esetnél a partjelző lest jelzett, a bíró nem fújt, és a visszajátszás szerint egy horvát védő közelebb állt a kapuhoz a passz pillanatában, így a videóbíró segítségével bizonyosan megadták volna a gólt, ha bemegy.

A helyzet azután alakult ki, hogy az angolok pár húzásból tanárian játszották át a szünetig teljesen szétesetten játszó horvát védelmet. A susztermattot Kane-nek kellett volna beadnia, aki a büntetőpont magasságában, az ötös bal sarkával szemben, egyedül vehette át a labdát, és fordulhatott kapura. A csatár pár lépés után megpróbált az alig kimozduló Subasic bokája mellett elpasszolni a labdát, de a kapus valahogy leért, és hárított.

Csakhogy a védés után ismét  Kane-hez került a labda , ő pedig éles szögből, de nagyon-nagyon közelről ismét kapura lőtt, amiben ekkor csak Vida állt, a védése után felpattanó Subasic pedig próbált valahogy visszaérni, de a dolog nem tűnt lehetségesnek. 

Aztán valahogy mégis sikerült neki, csak ő tudja hogyan. Mindez a második visszajátszásból derült ki, elsőre úgy tűnt mintha Kane lőtt volna kapufát. A lassításból viszont kiderül, hogy Subasic talpáról vágódott a kapufára a labda, majd onnan vissza a kapus térdére, ahonnan felpattanva végül a kapu felett elhagyta a játékteret.

Nyugodtan mondhatjuk, csak Subasicon múlt, hogy az angolok nem szereztek nagyobb előnyt az első félidőben, amivel egész jó eséllyel el is döntötték volna meccset. Így viszont Horvátország a második félidőben kiegyenlített, majd a hosszabbításban szerzett góllal végül 2-1-re nyert.

Rovatok