Index Vakbarát Hírportál

Angol kapitány: Nem tudták a játékosok a középkezdés-szabályt

2018. július 13., péntek 17:29

Az angolok furcsa, horvátok elleni középkezdéséről faggatták az angol szövetségi kapitány Gareth Southgate-et is. A szombati bronzmeccs előtti sajtótájékoztatón egy újságíró azt szerette volna megtudni az első kérdéssel, hogy a játékosok saját ötlete volt-e a gyorsan elvégzett középkezdés, és hogy sportszerűtlennek tartja-e a húzást, és mondott-e róla valamit játékosainak.

Southgate azzal kezdte, hogy elég nagy kavarodás volt a közösségi médiában a hasonló esetekről, példaként a portugálok ünneplését hozta fel, amikor egy ember a pályán maradt. Az angol kapitány szerint sok ilyen esetben bizonytalanok a szurkolók, de még a játékosok is, nem tudják pontosan a szabályt. Nem olyasmi volt, amire előre készültek.

Már csak azért sem, mert az edzői stábbal direkt átnézték a szabálykönyv vonatkozó részeit, hogy ne kerüljenek hátrányba gólöröm esetén. Ezek szerint a játékosok nem voltak ilyen körültekintők, de nem tudja, miért próbálták meg. Annyi biztos, hogy ők tudták, addig nem lehet elvégezni a középkezdést, amíg a bíró engedélyt nem ad rá.

Anglia szombaton 16.00-tól játszik Belgiummal a harmadik helyért.

Rovatok