Index Vakbarát Hírportál

Három vadászgép kísérte haza a horvát válogatott gépét

2018. július 16., hétfő 16:55

Hétfő délután rendben leszállt Zágrábban a vb-második horvát futballválogatott gépe, ami Moszkvából érkezett haza.

Olvasónk épp az egyik autópályán volt, amikor meglátta a repülőt, aminek három Mig-21-es vadászgép adott díszkíséretet. Elmesélte, a sztrádán szinte megállt a forgalom, a kocsik leparkoltak, az emberek dudáltak és integettek a futballisták gépének.

A horvátok 4-2-re veszítették el Franciaország ellen a döntőt, de otthon hősként ünneplik őket, mert az ország csapata korábban nem játszott vb-finálét.

Nem meglepetés, hogy Zágrábban óriási tömeg fogadta a válogatottat, hősként ünnepelték őket. Volt olyan, aki a Jellasics főtéren 12 órát várakozott, hogy jó helye legyen az ünneplésre, a válogatott megérkezéséig őket a a légierő legnagyobb büszkesége, a Vihar Szárnyai elnevezésű műrepülő-kötelék bemutatója szórakoztatta, illetve egy helikopter óriási horvát zászlót lógatva folyamatosan keringett a tömeg felett.

A válogatottat és a szövetségi kapitány Zlatko Dalicot eredetileg már hétfőn az elnöki palotába várták volna, hogy ott Kolinda Grabar-Kitarovic államfő kitüntetésben részesítse őket, de a csapat késése, illetve a zágrábiak óriási érdeklődése miatt ezt elhalasztották.

Rovatok