Index Vakbarát Hírportál

Oda a Liverpool veretlensége, győzött a City

2019. január 3., csütörtök 22:55

A szezon egyik, ha nem a legfontosabb mérkőzését játszotta egymással a listavezető, eddig veretlen Liverpool és a címvédő Manchester City a Premier League 21. fordulójának zárómérkőzésén. A két csapat között hét pont volt a különbség a forduló előtt, nagyon értékes győzelmet aratott a hazai pályán játszó City.

Bár az angol bajnokság két leggólerősebb csapata – a City 54, a Liverpool 48 gólnál járt a találkozó előtt – mérkőzött meg egymással, az első félidő a védelmekről szólt. Guardiola remekül semlegesítette a Szalah, Firmino, Mane hármast, míg a Liverpool szinte tökéletesen kivette a játékból Agüeróékat.

Az első játékrészben mindössze egy-egy kaput találó lövésre volt képes a két csapat.

Az első komoly lehetőség a Liverpool előtt adódott: Szalah ugratta ki Manét, aki csak a kapufát találta el, a kipattanó labdából pedig majdnem öngólt hozott össze a City. Millimétereken múlott, hogy nem szerezte meg a Liverpool a vezetést.

Ami viszont a vendégeknek nem sikerült, a hazaiaknak összejött a 40. percben: Sergio Agüero szerezte meg karrierje hetedik gólját a Liverpool ellen. 

A második félidő már élénkebben indult, Klopp az 57. percben Milner helyére beküldte Fabinhót, pár perccel később pedig Firmino kiegyenlített egy zseniális támadás végén. Sokáig azonban nem örülhettek a liverpooliak, a meccsen végig gyengén játszó Sane ismét megszerezte a hazai csapatnak a vezetést a 72. percben.

Klopp ismét váltott, jött Daniel Sturridge és Xherdan Shaqiri is, a gólhoz mégis a City volt közelebb: előbb Sterling cselezte el magát gólhelyzetben, majd Alisson védett hatalmasat egy Agüero helyzetnél. Közben ugyan akadtak kisebb vendég-lehetőségek, de a 90. percben ismét a hazai csapat került óriási ziccerbe, azonban Bernardo Silva és Sterling is elszórakozta a helyzetét. 

Az ötperces hosszabbításban már nem történt semmi érdemleges. A Manchester City végül 2-1-re győzött, feljött a második helyre a bajnoki tabellán, négy pontra csökkentve a hátrányát a Liverpoollal szemben.

Öf 

Rovatok