Index Vakbarát Hírportál

A Spurs-védő hosszabbított, így távozhat

2019. január 4., péntek 18:53

Egy évvel meghosszabbította szerződését Toby Alderweireld, a Tottenham Hotspur világbajnoki harmadik belga futballistája. Mauricio Pochettino vezetőedző már decemberben jelezte, várhatóan lehívják a védő megállapodásában szereplő plusz egy éves opciót, ami 2020 nyaráig köti a klubhoz.

Eddig semmi különös, csakhogy a plusz egy évvel életbe lépett a hátvéd 25 millió fontos, 30 millió eurós kivásárlási záradéka is: ha valaki leteszi érte ezt a pénzt, viheti.

Alderweireld korábban közölte, az ESPN szerint most újra megerősítette, hogy új, hosszabb távú szerződésről nem akar tárgyalni - azaz vannak más ajánlatai, így Londonban valószínűleg kénytelenek lemondani róla.

A márciusban 30 éves futballista eredeti szerződése a nyáron járt volna le, vagyis januárban jelképes összegért, a szezon végén ingyen távozhatott volna. A Spurs az opció aktiválásával elérte, hogy legalább 30 millió eurót letegyenek érte, ha vinni akarják. Klubja szerint ez reális pénz, elégedettek lennének, ha ennyit kapnának, pláne, hogy 2015 júliusában csak 13 milliót fizettek érte az Atletico Madridnak.

Alderweireld azóta 135 mérkőzésen lépett pályára. Az előző szezonban egy elhúzódó combsérülés miatt csak 14 mérkőzésen tudott kezdeni a Premier League-ben, a mostani idényben már 19 meccse van kezdőként.

Rovatok