Index Vakbarát Hírportál

Klopp nem érti, hogy maradhatott pályán a City védője

2019. január 4., péntek 09:24

A Manchester City csütörtök este nagy meccsen verte 2-1-re a Liverpoolt, ám Jürgen Klopp, a vesztes csapat edzője szerint minden másként alakulhatott volna, ha a játékvezető nem felejti el kiállítani Vincent Kompanyt a Szalah elleni becsúszásáért az első félidőben.

Bár a bajnoki veretlenségét elvesztő Liverpool előnye négy pontra csökkent a tabella élén, Jürgen Klopp igyekezett a pozitívumokkal foglalkozni a rangadó után. Ahogy a német edző fogalmazott, a szezon előtt látatlanban rengeteg pénzt fizetett volna azért, ha valaki garantálja neki, hogy a City elleni mindkét bajnokit abszolválva négy pont előnnyel áll a Liverpool az élen. 

Ami viszont a negatívumokat illeti, Klopp nem tudott szó nélkül elmenni egy szerinte hibás játékvezetői döntés mellett. 

Nagyon szeretem Kompanyt, de hogy az életbe nem kapott pirosat? 

– mondta a német edző a Sky Sportsnak a mérkőzés után, utalva a belga középhátvéd 30. percben kivitelezett becsúszására.

Ő volt az utolsó ember, és úgy döntött, hogy becsúszik. Ha jobban eltalálja Szalah-t, akkor vége a szezonjának  

– fejtette ki álláspontját Klopp, hozzátéve, hogy nem volt könnyű szituáció, és lehet, hogy a bíró másként látta.

Klopp szerint Kompany – akit egyébként nagyon kedvelt már a Hamburg játékosaként is – ebben a szituációban nagyon rossz döntést hozott, és csak azért úszhatta meg a kiállítást, mert Szalah az utolsó pillanatban felkapta a lábát, így nem lett látványos következménye a megmozdulásnak.

Amellett, hogy bőven lehet, hogy Kompanyt akár ki is lehetett volna állítani a talppal, földtől elemelt lábbal elkövetett becsúszásért, van itt egy másik érdekesség.

Nem olyan nagyon rég, a Napoli elleni mindent eldöntő Bajnokok Ligája-csoportrangadón Virgil Van Dijk hasonló szituációban elkövetett, csak éppen sokkal durvább, Dries Mertens bokáját nyújtott lábbal, talppal eltaláló berepülése után mintha Klopp nem hangsúlyozta volna ilyen vehemenciával – vagy bárhogy – az elmaradt kiállítást.

Rovatok