Index Vakbarát Hírportál

Bombagóllal jött első hazai siker a spanyol utolsónak

2019. január 5., szombat 22:49 | aznap frissítve

A Huesca 2-1-re legyőzte a Betist a spanyol futballbajnokság 18. fordulójában. Az eredmény azért is meglepő, mert a hazai kiscsapat története során először nyert hazai pályán élvonalbeli meccset. Ez volt a bajnokságban a második győzelme, az első még az 1. fordulóban, az Eibar otthonába esett.

Pedig eddig a Betis kiválóan teljesített, hiszen a 6. helyen állt, Európa Ligát érő helyen és ha nyert volna, egy pontra megközelítette volna a Real Madridot. Nem így lett, pedig vezetett is Sanabria 11-esével.

A második félidőben hat perc alatt fordított a Huesca. A 73. percben David Ferreiro talált be, majd hat perccel később, Christian Rivera élete első élvonalbeli góljával a győztes gólt is megszerezte. Egy szabadrúgás után visszafejelt labdát bombázott kapásból a bal alsó sarokba.

A Huesca ezzel együtt is maradt az utolsó helyen, de ez a siker földöntúli boldogságot adott játékosnak, szurkolónak egyaránt. A 18. forduló korábbi, szombati meccsein az Alavés is hátrányból fordítva győzte le 2-1-re a Valenciát. A Rayo Vallecano pedig a szezon eddigi leggyorsabb, a 29. másodpercben lőtt góljával nyert Valladolidban.

huesca

Rovatok