Index Vakbarát Hírportál

Solskjaer ötből öt, a Readinget verték az FA-kupában

2019. január 5., szombat 15:32

Sorban ötödik meccsét is megnyerte Ole Gunnar Solskjaer a Manchester United élén, négy győztes bajnoki meccs után a FA-kupa harmadik fordulójában is százszázalékos maradt a csapat, ami 2-0-ra verte hazai pályán a Readinget.

Solskjaer a legendás Sir Matt Busby klubcsúcsát állította be, aki szintén öt győzelemmel kezdett az 1946/47-es idényben. A rekorddöntés jövő vasárnap lehet, akkor a hatodik Manchester United a harmadik helyezett Tottenham vendége lesz a Premier League 22. fordulójában.

A szombati kupameccsen a United első gólját Juan Mata szerezte büntetőből az első félidő közepén, majd a 49. percben Romelu Lukaku állította be a 2-0-s végeredményt.

A Unitedben pihenőt kapott, és még a padra sem került a Solskjaer alatt remek formába lendülő Paul Pogba, aki helyett Andreas Pereira játszott a középpálya közepén, a franciát leszámítva viszont nagyon nem tartalékolt Solskjaer a meccsen.

Manchester United-Reading 2-0

Az FA-kupa harmadik fordulója – már a PL-csapatokkal – pénteken, a Tottenham kiütéses, 7-0-s győzelmével kezdődött. A szombati korai sávban, 13.30-tól a United mellett még öt PL-csapat játszott, a Bournemouth otthon kapott ki a szintén első osztályban szereplő Brighton & Hove Albiontól 3-1-re, a West Ham 1-0-ra verte a Birmingham Cityt, a Burnley pedig az utolsó percekben verte 1-0-ra a Barnsley-t, elkerülve az újrajátszást.

FA Kupa, 3. forduló a 32 közé jutásért

Később:

Döntetlen esetén fordított pályaválasztással újrajátszás következik.

Rovatok