Index Vakbarát Hírportál

Már futott neki a büntetőnek, amikor visszavonták az egészet

2019. január 5., szombat 16:36

A legjobb 32 közötti meccseket játszották az angol FA Kupában. A Burnley hazai pályán fogadta a Barnsleyt és végül egy 92. percben rúgott 11-essel 1-0-ra jutottak a negyedik fordulóba. Már korábban kiharcolhatták volna a győzelmet, de a videóbíró-technológia közbeszólt, méghozzá elég zavaros módon.

Még 0-0-ás állásnál, az első félidőben történt, hogy a Burnley cseh játékosa, Matej Vydra ellen követtek el szabálytalanságot. Simon Hooper játékvezető egyből büntetőt ítélt, miközben a videó szobában lázasan elkezdték vizsgálni az esetet. Sam Vokes – akit később lecseréltek épp a győztes gólt szerző Chris Woodsra – valamennyire előrébb állt, bár egyáltalán nem volt akció közelben.

A labdát már 11-es ponton pihent, a játékosok is felálltak a büntetőhöz és Vokes is neki akart futni a labdának, amikor Hooper bíró lázasan sípjába fújt. Ekkor szóltak a partjelző fülére, hogy les előzte meg a tizenegyest, így visszafújták azt.

Nem tudni, mit szólt volna a Burnley helyszínen tartózkodó 11 ezer nézője, ha emiatt maradt volna 0-0 az állás és fordított pályaválasztással második meccsek kellett volna játszani.

Az eset érdekessége még, hogy Sean Dyche, a hazaiak menedzsere fél éve még a VAR mellett protestált.

Rovatok