Index Vakbarát Hírportál

Mourinhót elsőre nem sikerült hazacsábítani

2019. január 6., vasárnap 15:31

A Manchester Unitedtől decemberben menesztett José Mourinhóval az Európa Ligában érdekelt Benfica felvette a kapcsolatot, de egyelőre nem egyezett meg vele, ezt adta hírül az A Bola nevű portugál sportlap. Azt nem tudni, hogy a szakember miért nem fogadta el az ajánlatot.

Momentán megbízott edzője van a bajnokságban vergődő, és csak negyedik helyen álló Benficának, a 42 éves Bruno Lage. Vagyis nem lenne meglepő a váltás. 

Mint ahogy az sem, hogy majd csak a nyáron érkezik Mourinho a Benficához. Mourinho első nagy sikerét a Portóval érte el, amikor 2004-ben megnyerte a BL-t.

A portugál sztárcsapatot amúgy még 1962-ben átkozta meg Guttmann Béla, a második BEK-siker után nem hosszabbítottak vele szerződést, nem teljesítették anyagi igényeit. A Kispestről indult edző akkor azt mondta, száz évig nem nyernek semmit. És azóta nyolc nemzetközi kupafinálét elveszítettek. A Guttmann-átok az egész kontinensen közismert.

Mourinhónak kellene ezt a rossz sorozatot megszakítania, mert nyilván nem azért vinnék oda, hogy csak egyszerűen bajnokságokat nyerjen. Már ha egyáltalán sikerül leigazolni.

Rovatok