Index Vakbarát Hírportál

Több kiskorú is volt a Liverpoolban, de a legöregebb játékosa hibázott óriásit

2019. január 7., hétfő 23:04 | aznap frissítve

Hogy Jürgen Klopp mennyire veszi komolyan az angol kupa küzdelmeit, azt viszonylag jól érzékelteti, hogy a német edző irányításával a Liverpool az elmúlt három kiírásban egyaránt a negyedik fordulóban búcsúzott a sorozattól. És mivel a hétfő esti Wolverhampton Wanderers elleni kupameccsen a Pool kezdőjében mindössze ketten – Lovren és Milner – maradtak a Manchester City elleni bajnoki derbin kezdők közül, talán nem is olyan égrengetően nagy meglepetés, hogy a bajnokságot vezető vendégek kikaptak az élvonal újoncától.

Különösen, hogy az a két játékos is milyen napot fogott ki...

Lovren már az első percekben megsérült, érkezett helyette a védelem tengelyébe a 16 éves Ki-Jana Hoever, aki így minden idők legfiatalabb liverpooli játékosa lett az FA Kupa történetében. Ezzel egyben összeállt hátul a teljesen valószínűtlen Hoever-Fabinho bekkpár, egyikük ugye még gyerek, a másikuk nem nem igazán középhátvéd. Mellettük ráadásul a jobb hátvéd, Rafa Camacho (18) is az első meccsét játszotta a csapatban, akárcsak a jobb oldali középpályás Curtis Jones (17).

A Wolverhampton azonban nem az ellenfél rutintalanságának köszönhette, hogy megszerezte a vezetést, hanem a keret legidősebb játékosának, James Milnernek (33), aki nyomás alatt eladta a labdát, Jimenez pedig a kontra végén gólt lőtt.

Így aztán hiába uralta az egyébként eléggé szürke és eseménytelen első félidőt a Liverpool, 1-0-s hátrányban vonulhatott az öltözőbe.

A folytatásra lényegesen nagyobb elszántsággal, és főként határozottsággal jött ki a Liverpool, és az 51. percben Origi egy igen szép góllal kiegyenlített.

Csakhogy a vendégek öröme nem tartott sokáig. Alig 4 perccel később ugyanis, az 55. percben Ruben Neves távolról nagyon becsapta az Allisont helyettesítő Mignolet-t, aki a mozgása alapján először a hosszúba várta a lövést. Borzasztó kellemetlen lövés volt, de a brazil talán fogta volna.

Mignolet viszont tehetetlennek bizonyult, így a Wolverhampton visszavette a vezetést (2-1). Noha ekkor még elég sok volt hátra a meccsből, Shaquiri 68. percben kapufára tolt szabadrúgását leszámítva nem forgott különösebb veszélyben a Wolves győzelme, noha a tisztesség kedvéért Klopp az utolsó 20 percre Firminhót és Szalah-t is pályára küldte.

FA Kupa, 3. forduló:

Rovatok