Index Vakbarát Hírportál

A Pool rájött: tökéletes szabadot is lehet fogni

2019. január 8., kedd 11:39

Xherdan Shaqiri 68. percben elvégzett szabadrúgását látva nem volt ember a stadionban vagy a képernyő előtt, aki ne könyvelte volna el, hogy a 2-1-es hátrányban lévő Liverpool kiegyenlít a Wolverhampton elleni hétfő esti FA Kupa mérkőzésen.

Egyetlen kivétel akadt: John Ruddy, a hazaiak 32 éves, egyszeres angol válogatott kapusa, aki valahogy odaért a rövid felsőbe csavarodó, lényegében tökéletesen elvégzett szabadrúgásra, és egy nehezen hihető bravúrral ujjheggyel még belepiszkált, kapufára tolva a labdát.

Mivel a svájci szélső kísérlete nemcsak pontos volt, de erő is volt benne bőven, így csak a lassításokat látva derült ki, hogy pontosan mi történt. A kapus még éppen annyit hozzá tudott érni a labdához, hogy egy hajszálnyit megtolja kifelé, és ez pont elég volt ahhoz, hogy a kapufa belső éléről ne befele vágódjon a labda, hanem elpattanjon keresztben a gólvonal előtt.

Ruddy káprázatos megmozdulásának köszönhetően a hazaiak megőrizték a nem sokkal korábban megszerzett  2-1-es vezetést, és végül kiejtették a Liverpoolt az FA Kupából.

A rutinos kapus egyébként nem lihegte túl a dolgot, a 2-1-es végeredménnyel záruló meccs után azt mondta védéséről:

Ezért állok a kapuban. Egy kicsit azért csalódott voltam, hogy a bíró nem ítélt utána szögletet.

Rovatok