Index Vakbarát Hírportál

Akkora helyzetet hagyott ki, hogy félidőben lecserélték

2019. január 9., szerda 11:51

2-1-re kikapott a másodosztályú Sporting Gijontól az első osztályú Valencia idegenben kedden, a Spanyol Kupa nyolcaddöntőjének odavágóján.

Pedig a sztárcsapat már az első percben könnyedén vezethetett volna, amikor az egyik hazai játékos szorongatott helyzetben pánikolt, és hazatette a labdát, épp a tizenhatoson belül ácsorgó Batshuayinak. A Valencia-csatár félig háttal állt a kapunak, de ahelyett, hogy ballal azonnal lőtt, de még inkább visszapasszolt volna két érkező csapattársa egyikének, kapura fordult, majd elcselezte a ziccert, a kapus kiszorította. Még csak lövés se lett az óriási helyzetből.

Batshuayi ziccere és a Sporting Gijon vs Valencia CF 2-1

Nem sokkal később a Gijon megszerezte a vezetést, Gameiro egyenlített a szünet előtt.

Félidőben Marcelino, a Valencia edzője váratlanul lecserélte Batshuayit, a meccs után arról kérdezték, miért.

Már az első percben vezethettünk volna, fél éve nem volt ekkora helyzetünk, és még csak kapura sem lőttünk belőle. Első osztályú játékos nem hibázhat ekkorát, valenciás végképp nem

- adta meg a választ a tréner a Mundodeportivo.com szerint.

Ön hogy dönt?

  • 1244
    Azonnal lekaptam volna
  • 1073
    Az edző elhamarkodta, mindenki hibázhat

Valójában Batshuayi örülhet, hogy Marcelino nem kapta le azonnal, hanem adott neki egy egész félidőnyi lehetőséget a javításra. Pláne, hogy a meccset végül el is veszítették.

Batshuayi nyáron érkezett kölcsönbe a Valenciához, előtte fél évig a BVB-nél volt kölcsönben a Chelsea-től. A spanyoloknál 23 meccsen 3 gólja van, 15 bajnokin siralmasnak mondható 1.

Rovatok