Index Vakbarát Hírportál

Megfogott három tizenegyest, aztán továbblőtte a Monacót

2019. január 9., szerda 22:08

Egészen őrületes végjátékot hozott a francia Ligakupa negyeddöntőinek szerdai első meccse, ahol a szebb napokat is látott AS Monaco a Stade Rennais csapatával találkozott. Végül a Monaco jutott tovább, méghozzá azért, mert a Subasic sérülései miatt az utóbbi időben egyre több lehetőséget kapó 20 éves Loic Badiashile a büntetőpárbajban előbb megfogott három lövést, aztán ő maga lőtte tovább a csapatát.

Az első félidőben sok öröme nem volt a monacói szurkolóknak, csapatuk ugyanis két sárgán kívül mást nem nagyon tudott felmutatni, ráadásul a 30. percben hátrányba is kerültek, miután Bourigeaud betalált Ben Arfa passzából.

A második félidőben aztán a sérüléséből nemrég visszatérő Ronny Lopes tökéletesen ugrott ki egy beadásra, és nagyon finoman helyezte kapuba a labdát, így visszajött a meccsbe a Monaco.

Növelni nem tudták az előnyüket, de a Rennes sem talált be, a francia Ligakupában pedig már jó pár éve nincs hosszabbítás, úgyhogy rögtön jöhettek a tizenegyesek. Az első párt mindkét csapat belőtte, ezután azonban egészen elképesztő jelenetek következtek:

mindkét kapus három büntetőt fogott, így a párbaj olyan hosszúra nyúlt, hogy végül nekik kellett odaállni a tizenegyesponthoz.

A párbajt a Rennes kezdte, úgyhogy Tomás Koubek próbálkozhatott először, de fölé ment a lövése, így Loic Badiashile a továbbjutásért lőhetett. A fiatal francia nem is hibázott, magabiztosan bombázta be az egyébként jó irányba vetődő Koubek mellett a labdát.

A Monaco ezzel csatlakozott a már kedden bejutó Strasbourghoz a Ligakupa elődöntősei között, Badiashile pedig valószínűleg felkeltette néhány európai topklub érdeklődését.

Rovatok