Index Vakbarát Hírportál

A tök utolsó Guingamp kiverte a PSG-t, ráadásul Párizsban, ráadásul minden sztár játszott

2019. január 10., csütörtök 00:03

Szerdán a Ligakupában csapott össze a bajnokságban utolsó helyen kullogó Guingamp és a Ligue 1-ből toronymagasan kiemelkedő Paris Saint-Germain: óriási meglepetésre a Guingamp nyert 2-1–re, pedig előzetesen maximum az volt kérdés, hogy hányat fognak rúgni Neymarék.

A PSG nem kezdte rosszul a meccset, Mbappé már a harmadik percben gólt lőhetett volna, de a kapufát találta el. A vendégek nem szeppentek meg, néhány perccel később volt egy veszélyes támadásuk, és bár a PSG több helyzetet alakított ki, nem látszott teljesen reménytelennek a helyzetük.

A második félidő elején aztán Johnssonnak és Areolának is védenie kellett, de így is a párizsiak voltak jobb helyzetben, egészen addig, amíg Meunier fel nem rúgta Blast a tizenhatoson belül, a Guingamp ugyanis tizenegyeshez jutott. A lövéshez Thuram állt oda, de fölé lőtte a labdát, ezt pedig azonnal megbosszulta a PSG, egy perccel később Meunier beadását Neymar fejelte a vendégek kapujába.

A PSG érezte, hogy most kéne eldönteni a meccset, de nem bírták eltalálni a kaput, a 82. percben pedig megint büntetőhöz jutottak a vendégek, mikor Bernat vállal fellökte a labdára érkező Marcus Cocót.

A játékvezető egyébként meg is videózta az esetet, de ezután is úgy látta, hogy jogos az ítélet, úgyhogy jöhetett N'Gbakoto, aki magabiztosan vágta kapuba a labdát.

A PSG még feljebb kapcsolt, sorra dolgozták ki a helyzeteket, de semmi nem jött be nekik, amikor pedig már úgy tűnt, hogy jöhet a tizenegyespárbaj, akkor helyette jött a sokk, a hosszabbításban ugyanis Kehrer a tizenhatoson belül buktatta Thuramot, így újabb büntetőhöz jutott a Guingamp.

Ehhez Thuram állt oda, és bár Areola jó helyre vetődött, a kezéről a kapuba pattant a labda, így pillanatokkal a vége előtt már a vendégek álltak továbbjutásra.

A hazaiak egyből le is rohanták a Guingamp kapuját, és kiharcoltak egy szögletet, ami után Verratti maradt a földön, de a bíró nem ette meg a dolgot: sárgát adott neki műesésért, az emiatt hevesen reklamáló Neymar és Cavani pedig szintég megkapták a maguk lapjait. Mbappé az utolsó másodpercekben még megpróbálkozott egy lövéssel, de nem találta el a kaput, így óriási meglepetésre a Guingamp jutott be a Ligakupa elődöntőjébe

Érdekességként megemlíthető, hogy

A másik két szerdai mérkőzésen a Monaco egészen őrületes meccsen verte meg a Rennest, a Bordeaux pedig 1-0–ra győzött a Le Havre ellen.

Eredmények, francia Ligakupa, negyeddöntő:

Rovatok