Index Vakbarát Hírportál

Messi: 400. bajnoki gól

2019. január 13., vasárnap 21:32

A bajnoki első és címvédő Barcelona 3-0-ra legyőzte a vendég Eibart a spanyol labdarúgó-bajnokság 19. fordulójának vasárnapi játéknapján.

A találkozón a katalánok uruguayi támadó, Luis Suárez duplázott, két találata között pedig az 53. percben gólpasszt adott Lionel Messinek.

A 31 éves argentin támadó ezzel a spanyol liga történetének első olyan játékosa lett, aki elérte a négyszáz gólos határt. A góllövőlistát vezető Messi már 17 találatnál jár a bajnoki szezonban, az elmúlt öt fordulóban kivétel nélkül eredményes volt, összesen nyolcszor.

Az Athletic Bilbao 2-0-ra legyőzte a vendég Sevillát. A mérkőzés mindkét gólját Inaki Williams szerezte, aki a 23., majd a 83. percben volt eredményes.

Barcelona-Eibar

A bilbaóiaknak ez volt a negyedik sikerük a szezonban - tizedik hazai fellépésükön a harmadik -, és az utóbbi hetekben nyújtott jó teljesítményüknek köszönhetően már nem kieső helyen állnak.

Az Athletic legutóbbi veresége óta háromszor nyert és kétszer játszott döntetlent, ebben az öt fordulóban annyi pontot szerzett, mint a korábbi 14 fordulóban összesen. A Sevilla legutóbb októberben szenvedett vereséget a bajnokságban, akkor a listavezető - és címvédő - Barcelona múlta felül.

La Liga, 19. forduló:

aaaaa

Rovatok