Index Vakbarát Hírportál

Az Arsenal verte a Chelsea-t, sűrűsödik a PL

2019. január 19., szombat 20:37

Az Arsenal 2-0-ra verte a Chelsea-t a Premier League 23. fordulójában, és ezzel elég nyílt maradt a küzdelem a Bajnokok Ligáját érő negyedik helyért. 

Mivel a Manchester United szombaton is nyert az Arsenalnak is szüksége volt három pontra, ha nem akart leszakadni az élcsoportról.

A hazai csapat a meccs elejétől irányítani tudott, jóval veszélyesebben játszott, mint Chelsea. A 14. percben meg is szerezte a vezetést. Egy szöglet utáni figura után az ötös környékére érkezett a labda, Lacazette lekezelt, megforgatta a védőket, majd a rövid sarokba lőtt.

A második gólt is rögzített helyzetből szerezte az Arsenal. A 39. percben szabadhoz jutott Unai Emery csapata. A beívelés után a 16-os sarkához került a labda, onnan tették Koscielny fejére, aki három védő asszisztálása mellett az ötösről fejelt a kapuba.

A Chelsea a második gól után kicsit nagyobb fokozatba kapcsolt, és a második félidő elején is nyomás alá tudta helyezni az Arsenalt, ami 15 percig nem is nagyon jutott helyzetig. A presszióval nagy eredményt azonban nem tudott elérni a Chelsea, kapura is csak egyszer lőtt, maradt a 2-0.

A győzelmével az Arsenal az ötödik, gólkülönbségével előzte meg a Manchester Unitedet, és már csak három pontra van mindkét csapattól a negyedik Chelsea.

Tabella:

Rovatok