Index Vakbarát Hírportál

Őrült meccsen, fura gólokkal nyert a Liverpool

2019. január 19., szombat 18:32

A Manchester United sorozatban hatodik bajnokiját nyert meg Ole-Gunnar Solskjaer edzővel. A Premier League 23. fordulójában 2-1 verte a United a Brighton & Hovest. A Liverpool megküzdött a 4-3-as győzelemért a Crystal Palace ellen. 

A Manchester United a vezetést 11-esből szerezte meg. A 16-osra betörő Pogba került földre két védő között, amiért megítélték a büntetőt. Pogba állt oda, és nem hibázott a lövésnél, a bal sarokba lőtt.

A félidő végén Diogo Dalot és Marcus Rashford a balszélen verte meg a védelmet pár csellel, végül Rashford éles szögből be is vágta a kapuba a labdát.

A második félidő elején a Unitednek volt pár helyzete, de nem tudott vele élni. A Brighton nem játszott különösebben veszélyesen, de a 72. percben egy remek beadás után Gross mégis betalált, és szorossá tudta tenni a meccset. Főleg, hogy De Gea kapus is többször rosszul jött ki a kapujából, bár ezen meccsen is volt pár bravúrja.

Hiába nyomott a végén a Brighton, a United megőrizte a győzelmet, amivel már 44 pontos, és ha az Arsenal hibázik a Chelsea ellen, előbbit meg is előzheti

A Liverpoolnál mindig az a kérdés, hogy mennyi előnyt tud megőrizni a négy pontjából a Manchester Cityvel szemben, így mindig győzelmi kényszerben játszik. A bajnokság 14. helyén álló Crystal Palace feladta Klopp csapatának a leckét.

Az első félidőt a Palace nyerte, a 34. percben lőtt Townsend góllal, de a második félidőben egyből nyomás alá került a vendégcsapat, és egy perc sem kellett az egyenlítéshez. Szalah csapott le egy fejen megpattanó lövésbe, és elpöckölt a kapus mellett.

A második liverpooli gól is kicsit szerencsés volt, egy szögletkombináció után Firminóhoz került a labda, aki 14 méterről kicsit pattogósan küldte kapuba az 53. percben. 

A 65. percben Tomkins egyenlített, egy tökéletes szöglet-fejes kombináció után. A harmadik Liverpool-találathoz is kellett kis szerencse, illetve Speroni kapus bizonytalankodása. Fabionho próbált kapuba ejteni, ami ugyan nem sikerült neki, de Palace-kapus a háta mögé ütötte a labdát, amire Szalah érkezett. 

A Liverpool a 93. percben megnyugodhatott, mert már 4-2-re vezetett Mané kisebb szólója után. A Crystal Palace azért nem adta fel, és a 16-oson nagyon üresen maradó Meyer ki is használta a tiszta lövőhelyzetet, egy lapos rúgással lett 4-3.

Premier League, 23. forduló:

Tabella:

Rovatok