Index Vakbarát Hírportál

Zavaró színekben pompázik a Bajnokok Ligája új futball-labdája

2019. január 19., szombat 13:31

Az Adidas bemutatta a 2018/19-es UEFA Bajnokok Ligájának kieséses szakaszában és döntőjében használt új futball-labdája. A döntő helyszínéről Madrid Finale19 névre keresztelt labda a gyártó szerint többek közt abban jelent merész újítást a korábbi évelhez képest, hogy ezúttal nem a csillagok lettek színesek és az ötszögű panelek fehérek, hanem fordítva.

A design merészsége ezen téren csak korlátozottan nevezhető újításnak, mivel a csoportkörben használt labdánál is már hasonló volt a színes és fehér részek felosztása. A színválasztást illetően viszont már tényleg radikális újításról beszélhetünk, bár a dolog célja nem teljesen világos.

Az új labda színes részei ugyanis éppen abban a citromsárgától a sötét narancssárgáig terjedő színtartományban pompáznak, ami a második számú európai kupasorozat, az Európa-liga legfőbb védjegyének számít.

A Twitter közönségének reakciójából is az derült ki, hogy a legtöbben rögtön az Európa-ligára gondoltak a színek láttán, egy hozzászóló pedig egyenesen egy csillagszemű Halloween-tökre asszociált a labdáról. Utóbbi megjegyzés ismeretében pillantva a labdára tényleg van valami a dologban.

Ami a részleteket illeti, a színes részeken a Wanda Metropolitano stadion részleteit jeleníti meg a grafika – a döntő az Atlético Madrid otthonában kerül megrendezésre –, ami teljesen érthető megoldás, az viszont nem teljesen világos, miért mellőzték a BL színeinek számító kéket, illetve ezüstöt, amelyek korábban – amennyire emlékszünk – valamennyi BL-labdánál hangsúlyosan megjelenítésre kerültek.

A labda a gyártó közleménye szerint természetesen a legmodernebb technológiát testesíti meg, és sosem terveztek nála szebbet vagy jobbat.

Rovatok