Index Vakbarát Hírportál

Vaksi volt a videóbíró Luis Suárez góljánál?

2019. január 21., hétfő 11:20

3-1-re verte a Barcelona a Leganest vasárnap este a bajnokságban, Messi beállítása után percekkel rúgta a második gólt Luis Suárez.

Kérdés viszont, hogy a labdába vagy Cuellar kapus kezébe rúgott-e? Ha a labdát találta előbb, aztán a kart, gól. Ha a kart és aztán a labdát, az nem gól. (Illetve szabálytalan.)

A találatot hosszan videózták, a videóbíró végül megadta. Tévéről a sokadik lassítás után egyértelműnek tűnt, hogy a csatár a kapus kezét rúgta telibe, a labdát el sem találta, így pattant a hálóba a labda.

Monitoron aztán másnap elemezve eldönthetetlen, hogy tényleg így történt-e, vagy Suárez előbb hozzáért a labdához.

A videóbíró monitorok tömkelegével dolgozik, oda-vissza lassíthat meg nagyíthat, így elméletileg ez nekik nem lehetett probléma. Elég sokáig is gondolkoztak, mégis, a fél világ vitatja, hogy a gól szabályos volt. Joggal.

(Nem játszhatott szerepet a döntésben, de biztosan nem segítette a kapus ügyét, hogy először a fejét fogta haláltusában, csak úgy 20 másodperc múlva váltott a kezére, az mégis jobban fájt. Ápolták, simán lehozta az utolsó 20 percet, semmi nyoma nem volt sérülésnek nála.)

L. Suárez gólja

  • 2088
    Szabályos, előbb a labdához ért
  • 1056
    Szabálytalan, a kapus kezét rúgta

Lényeg a lényeg, Suárez gólját megadták.

De mit gondol ön: helyesen látta a videóbíró, vagy a temérdek monitorral és visszajátszással-lassítással is tévedtek?

Rovatok