Index Vakbarát Hírportál

Fél évig nem játszhat az Arsenal-védő

2019. január 22., kedd 12:52

Legalább fél évre kidőlt Hector Bellerín, az angol futballbajnokságban ötödik Arsenal jobb oldali védője, akinek megsérült a bal térdében a keresztszalag a Chelsea ellen szombaton 2-0-ra megnyert Premier League-mérkőzésen.

Brit médiaértesülések szerint a 23 éves spanyol futballista felépülése akár kilenc hónapig is eltarthat. Bellerín épp a hétvégén volt először kezdő, miután visszatért egy korábbi vádlisérülésből, de a meccset nem tudta befejezni, hordágyon kellett levinni a pályáról.

Az Arsenalnál a belső védő Rob Holding hasonló térdsérülés esett ki még decemberben. Unai Emery vezetőedző azt mondta, vannak olyan játékosai, akikkel pótolhatja Bellerínt, így nem tervezi más futballisták szerződtetését a téli átigazolási időszakban.

"Ainsley Maitland-Niles és Stephan Lichtsteiner is szerepelhet jobb oldali védőként vagy jobbszélsőként, és nem feledkeztem meg Carl Jenkinsonról sem, aki játszott már néhány meccset a szezonban, így ha szükségünk van rá, tud segíteni" - nyilatkozott a spanyol tréner.

Az Arsenal legközelebb pénteken, az FA Kupa negyedik fordulójában a Manchester Unitedet fogadja, négy nappal később pedig szintén otthon játszik, amikor bajnokin a Cardiff City lép pályára az Emirates Stadionban.

Rovatok