Index Vakbarát Hírportál

Eltűnt a La Manche fölött az új Premier League-csatár gépe

2019. január 22., kedd 10:07 | aznap frissítve

Nyoma veszett a La Manche csatorna fölött egy magángépnek hétfőn, ami Franciaországból tartott a walesi Cardiffba. A repülőn tartózkodott a pilóta mellett Emiliano Sala, a Nantes volt 28 éves futballistája, akit szombaton mutatott be az angol első osztályú Cardiff City, 15 millió fontért szerződtették.

Sala ezután visszatért Nantes-ba, kedden lett volna jelenése első cardiffi edzésén, de nem tudják, hol van - írja a Mirror.

Az argentin a legdrágább, akit a kis walesi klub valaha igazolt.

Sala a harmadik helyen állt a szezonban a francia bajnokság góllövőlistáján Kylian Mbappé és Nicolas Pepe mögött, 12 gólt szerzett.

A BBC szerint hétfő késő este óta keresik a Piper Malibu típusú kisgépet, ami a Casquet világítótorony környékén tűnt el a radarról és szakadt meg vele a rádiókapcsolat, még francia területen. A brit hatóságok is küldtek két helikoptert a felkutatására, de kedd hajnalig nem találtak semmit.

A térségben esett múlt este, a körülmények nem voltak túl rosszak, sem a csapadék, sem a szél nem volt túl heves. 

Sala 2012-ben került Európába, végig Franciaországban játszott. A Bordeaux igazolta le, de kölcsönadta az Orleans-nak, a Niort-nak majd a Caennak, míg végül 2015-ben a Nantes-nak végleg eladták. Itt megtalálta a helyét, 117 bajnokin 42 gólt lőtt.

Sala eltűnésének hírére a francia szövetség elhalasztotta a Nantes szerdára tervezett Francia Kupa-mérkőzését, a legjobb 32 között a harmadosztályú Entente Sannois-Saint Gratien lett volna az ellenfél.

Rovatok