Index Vakbarát Hírportál

A Barcánál folytatja az Ajax holland szupertehetsége

2019. január 23., szerda 21:06

Nyártól a Barcelonánál folytatja pályafutását az Ajax 21 éves középpályása, Frenkie de Jong, aki szerdán öt évre szóló szerződést írt alá a katalánokkal – olvasható a klub honlapján.

A holland szupertehetséget a Barca mellett a City és a PSG is szívesen leigazolta volna, amivel a Barcánál is pontosan tisztában voltak, Eric Abidal éppen hétfőn nyilatkozott arról, hogy ők is a játékosra várnak, mint minden más csapat.

De Jong végül a katalánokhoz ment, de ezért 75 millió eurót kellett kifizetniük az Ajaxnak, ami a különféle kiegészítésekkel együtt akár 86 millió euróra is felkúszhat majd.

A holland július elsején csatlakozik majd új csapatához, vagyis az idei szezont még az Ajaxnál tölti, így egyebek mellett elméletben még a BL-győzelemre is van esélye, ám ehhez a hollandoknak már a nyolcaddöntőben ki kéne ejteni a címvédő Real Madridot.

A Barcelonának egyébként ez volt rövid időn belül a negyedik igazolása: némi meglepetésre kölcsönvették Kevin-Prince Boatenget és Jeison Murillót is, mellettük pedig bejelentették Jean-Clair Todibo érkezését is a Toulouse csapatából.

Rovatok