Index Vakbarát Hírportál

Reklámáron veszi Higuain utódját a Milan

2019. január 23., szerda 15:47

Szerda délután fél háromra átesett az orvosin Krzysztof Piatek, akit a Milan a Genoától szerződtet - írja a Gazzetta.it. A középcsatár napjaink futballjában egészen barátinak mondható 35 millió euróért vált klubot, pláne a posztján kevés ez az összeg.

Igaz, Piatek mögött még nincs nagy karrier, csak nyáron érkezett Olaszországba hazájából, Lengyelországból, ahol a Cracoviában játszott. Persze ha azt nézzük, hogy a Genoa 4 millió euróért vette fél éve, elég jó üzletet csinálnak ők is.

A 23 éves futballista 21 Genoa-meccsén 19 gólt szerzett, ami remek ajánlólevél, ebből 13-at Serie A-ban, a többit az Olasz Kupában, ahol egy alsóbb ligás ellenfélnek négyet is rúgott. A válogatottban csak kétszer játszott, de egy gólja már ott is van.

Feladata, hogy pótolja Gonzalo Higuaint, aki szerdán elhagyta Milanót, és már a Chelsea-nél van orvosin. Az ő ügye kicsit bonyolultabb, és nem is igazán a Milant, hanem a Juventust érinti: a piros-feketéknél csak kölcsönben volt nyár óta, játékjoga a Juvéé.

Az argentin nem hozta meg a feltámadást a Milannál, 22 meccsen 8 gólig jutott, csak hatig a bajnokságban. A Chelsea-edző, Maurizio Sarri viszont kifejezetten őt akarta, pár éve a Napolinál már dolgoztak együtt, Higuain legszebb évei voltak a futballban.

A csatárháromszög utolsó szöge Madridban fog kikötni a hírek szerint, a Chelsea Alvaro Moratát az Atletico Madridnak engedné át. A korábbi Real-támadó transzfere viszont csak akkor gyorsulhat fel, ha az Higuain-dealt nyélbe ütötték Londonban.

Rovatok