Index Vakbarát Hírportál

Duplakötényes gól és Chelsea-győzelem a ligakupában

2019. január 24., csütörtök 22:56

Izgalmas, végletekig szoros meccset játszott egymással a Chelsea és a Tottenham az angol ligakupa elődöntőjének visszavágóján. Az odavágót a Spurs nyerte 1-0-ra, a hazai csapat azonban ledolgozta a hátrányát, majd a büntetőpárbajban kiharcolta a továbbjutást.

A Chelsea egyből nekirontott a Tottenhamnek, a 27. percben pedig meg is született az első hazai gól: N'Golo Kanté csapott le egy kifejelt labdára, a lövése pedig Moussa Sissoko és a kapus Paulo Gazzaniga lábai között áthaladva jutott a kapuba. 

Nem kellett sokat várni a második hazai találatra, a 38. percben Hazard is eredményes volt – már a Chelsea állt továbbjutásra. Ettől talán túlságosan is megnyugodtak Maurizio Sarri játékosai, az 50. percben ugyanis szinte a semmiből szépíteni tudott a Tottenham. 

Llorente találatára nem volt válasza a Chelsea-nek, hiába támadott sokkal többet a hazai csapat. A rendes játékidő így 2-1-es Chelsea-vezetéssel ért véget, de mivel a Ligakupában nem számítanak az idegenben lőtt gólok, jöhettek a büntetők.

A hazai csapatnál senki nem hibázott, Willian, Azpilicueta, Jorginho és David Luiz is belőtte a büntetőjét. A Tottenhamnél viszont csak Eriksen és Lamela volt pontos, így a Chelsea jutott be a ligakupa döntőjébe, ahol a Manchester City lesz a londoni csapat ellenfele. A döntőt február 24-én, a Wembley Stadionban rendezik

Angol ligakupa, elődöntő, visszavágó:

Rovatok