Index Vakbarát Hírportál

Petárda robbant a játékosok lábánál, 40 percet állt a bajnoki

2019. január 26., szombat 08:24

Több közjáték is volt a francia bajnokság 22. fordulóját nyitó pénteki Marseille-Lille mérkőzésen, amit végül 2-1-re nyert meg idegenben a Lille.

Egyrészt rövid időre egy pályára rohanó néző miatt állt a játék, majd sokkal hosszabb ideig jött szünet egy pályára dobott petárda után, ami több játékos közvetlen közelében robbant fel.

Mindez az 57. perc után volt, egy szabálytalanság után a Marseille-ből Kevin Strootman és Jordan Amavi álltak az oldalvonal melletti a Lille-játékos José Fontéval, illetve az egyik partjelzővel, amikor felrobbant mellettük a petárda. Ekkor Amavi és Strootman voltak hozzá a legközelebb, utóbbi jobb füle láthatóan kisebb károsodást szenvedett a petárdától, hosszasan fogta ugyanis fülét a holland.

A játékvezető 40 percre megszakította a mérkőzést, majd a maradék nagyon bő fél órára, sőt, a hosszabbítással együtt igazából 40 percre maradt is izgalom. Előbb a 67. percben kiállították Florian Thauvint a Marseille-ből, majd a 90. perc után jött az igazi őrület, és az első gólt szerző Nicolas Pépé megdupázta a Lille előnyét a 94. percre, erre pedig két perccel később ugyan válaszolt a május közepe óta először gólt szerző Mario Balotelli, de ez is csak a szépítésre volt jó.

Rovatok