Index Vakbarát Hírportál

A legmélyebbről előtúrt abszurd szabály mentette meg a Fiorentinát

2019. január 27., vasárnap 13:25 | aznap frissítve

Nem mindennapi jelenet vett el gólt a Chievótól a Fiorentina elleni vasárnapi bajnokin, bár csak az esetről készült videót nézve nem is biztos, hogy egyből világos, mi is történt a pályán.

Látszólag ugyanis az volt, hogy egy kapuskirúgás után German Pezzella egyből visszaadta a labdát a kapus Alban Lafontnak, akit egyben nehéz helyzetbe is hozott ezzel. Lafont ijedtében nagyon rossz helyre rúgta a labdát, egyenesen a Chievo-játékos Emanuele Giaccherininek, aki egyből gólt is szerzett.

Csakhogy a videóbíró végül arra jutott, hogy érvénytelen a gól, méghozzá egy rettentően szó szerint vett szabályértelmezés alapján, ami miatt egyébként – pusztán a szabályokat nézve – jó ítélet született, még ha abszurd is.

A videón ugyanis azt nézték vissza, hogy hol tartózkodik Lafont kirúgása után a chievós Sergio Pellissier addig a pillanatig, amíg a labda Pezzellához ér. A dolog ugyanis nagyon lényeges, mert a hivatalos futballszabályok szerint a kirúgásnál:

A harmadik pont a kulcs: a Chievo-Fiorentinára kirendelt videóbíró úgy találta, hogy Pellissier fél talppal, de a tizenhatos vonalára lépett még azelőtt, hogy Pezzella lekezelte volna a labdát, ezzel pedig szabálytalanságot követett el.

A Chievo-játékosok nem akarták elhinni az ítéletet, de nem volt választásuk. Rögtön utána egyébként Marco Benassi révén megduplázta az előnyét a Fiorentina, csak hogy még fájdalmasabb legyen a jelenet. A szünetig a Chievónak sikerült szépítenie Mariusz Stepinski góljával.

A második félidőben aztán az egyenlítés is sikerült Pellissier büntetőjéből, a hajrá viszont az emberhátrányban játszó Fiorentináé volt, a 79. és a 86. percben szerezett gólokkal 4-2-re léptek meg úgy, hogy közben a Chievo büntetőt is rontott. Aztán az utolsó percekben a Chievo egy nagy fejessel ismét egy gólra zárkózott, és bár az ötperces hosszabbításban is végig rettenetes nyomás alá helyezték a Fiorentinát, nem tudták döntetlenre menteni a mérkőzést.

Chievo-Fiorentina 3-4

Chievo-fio

Rovatok