Index Vakbarát Hírportál

A volt Fradi-edző Thomas Doll a Bundesligában kapott csapatot

2019. január 27., vasárnap 19:17

Lehet hogy nem is járt olyan rosszul Thomas Doll, hogy a nyáron kirúgták a Fraditól. A hivatalosan "közös megegyezéssel" távozó edzőnek az Európa-ligától való korai búcsú – és a negyedik éve kudarcokkal terhes európai kupaszereplés – miatt kellett négy és fél szezon után távoznia a csapattól.

Az edzőjét vasárnap menesztő, német első osztályú Hannover 96 csapata hivatalos honlapján bejelentette, hogy a korábban játékosként a Hamburgban és a Dortmundban is profiskodó szakember kapta meg a megüresedett kispadot. A hír bejelentésére alig pár órával André Breitenreiter elküldését követően került sor. A korábbi edzőnek a Dortmundtól elszenvedett 5-1-es zakó után köszönték meg a közös munkát.

A Hannover Twitterének bejegyzése szerint a kiesés ellen küzdő klubnál úgy vélték, hogy a rendkívül módszeresnek ismert edző a megfelelő ember a feladatra, hogy megfordítsa a bajnokság 17. helyén álló csapat szerencséjét. 

Horst Heldt klubigazgató indoklása szerint Thomas Doll a játékosként és edzőként szerzett tapasztalatainak köszönhetően "kívül-belül ismeri a Bundesligát", ezért pontosan tudja mire van szüksége a játékosoknak és a csapatnak a jelenlegi nehéz helyzetben. Emellett az edző a korábbi helyén mindig elérte a kitűzött célt, akár a bennmaradásról, akár a bajnoki címről, akár a nemzetközi kupaindulást biztosító helyezésről volt szó.

Doll 2020 nyaráig szóló szerződést kötött a Bundesliga utolsó előtti helyén álló csapattal.

Rovatok