Index Vakbarát Hírportál

Dárdai: A magyar foci egyetlen fejlődési útja a külföld

2019. február 1., péntek 08:54

A Hertha BSC edzője, Dárdai Pál az M4-nek nyilatkozott az átigazolási piac zárása előtti utolsó órákban.

Természetesen szóba került Schäfer András, akiért egymillió eurót fizetett ki a Genoa, és már egy gálameccsen pályára is lépett új csapata színeiben.

Szerinte az egymillió nem garancia semmire, jobb lett volna, ha tízmilliót fizetnek, mert akkor biztosan terveznek vele.

"Csúnyán hangzik, de ez aprópénz. A lehetőségért meg kell majd dolgoznia. A Genoánál nagyon nagy szervezettség van, a védekezést nagyon precízen megszervezik. Ettől remélem, hogy meg tudja állni a helyét. Hátha még követői is lennének. A napi harc, az edzések gyorsasága, a szűk területek miatti gyors döntések, az agresszivitás jót tenne a játékosoknak, jót tenne a magyar labdarúgásnak" - értékelt a berlini szakember.

Ötvenedik győzelme után adott interjút az Indexnek, abban kifejtette, mi a legnagyobb deficitje a hazai képzésnek, ezzel együtt a játékosoknak.

Felvázolta ugyanakkor az egyetlen lehetséges célt, ami van az utánpótlásban.

"A magyar focinak ez az egyetlen útja van. A kis tehetségeket igazán jól kiképezni, hogy egy páran legalább ki tudjanak kerülni és a kinti környezetbe tudjanak belenőni, mert innen tudnak majd visszasegíteni" - összegzett.

Dárdai 2015 februárban vette át a Herthát, akkor még magyar kapitány is volt, de a hazai piacról egy játékost sem igazolt le.

Rovatok